ARMADA WEB_2016_projekti_LAIBACHER_00 ARMADA WEB_2016_projekti_LAIBACHER_01 ARMADA WEB_2016_projekti_LAIBACHER_02 ARMADA WEB_2016_projekti_LAIBACHER_03 ARMADA WEB_2016_projekti_LAIBACHER_04
back to thumbs  /  

LAIBACHER

Branding + Dizajn

Naloga


Ustvariti novo blagovno znamko v zadnjem času vse bolj iskanih in priljubljenih ti. craft piv.
Za nastop novega piva na slovenskem trgu pa BZ potrebuje ime izdelka, celostno podobo oz znak, in celotno galanterijo, primerno za prezentacijo piva na festivalih. Kasneje bo seveda pivo potreboval tudo svojo embalažo in vse potrebne elemente za prihod v restavracije.


Rešitev


Laibacher je ime piva za Ljubljančane, ki se zdi, da se je ponujalo že dolgo časa, pa si ga nihče ni drznil uporabiti.Ime je ponemščeno, kar se nam je zdelo zabavno in se ga povezuje z Nemčijo in Nemci, ki so na nek način izumitelji piva. Pravtako je lepo izgovorljivo in igra na čustva domačinov.
Če lahko za Ljubljano zgodovinarji trdijo, da je secesijska, smo si dovolili uporabiti tipografijo, ki jo kot tako tudi prepoznamo.
Slogan za stare prasce pa nagovarja tradicionalne uživalce piva, ki se ne zadovoljijo samo z enim. Gre namreč za pivo vrste Lager, ki je bolj piten od ostalih novodobnih vrst piva, kot so Pale Ale in podobno.


KD / Marko Miladinović
AD / Darko Miladinović
D / Mojca Mladenovič