Logo_big geneza Ilustracija_1 Ilustracija_2 Ilustracija_3 Ilustracija_4 Ilustracija_5 Ilustracija_6 Ilustracija_7 Ilustracija_8
back to thumbs  /  

URAVNOTEŽIMO ODNOSE MOČI MED SPOLOMA

Brand identity + Graphic design

Naloga


Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti razpišejo javni natečaj za oblikovanje vizualne podobe projekta »Uravnotežimo odnose moči med spoloma.« Idejna rešitev naj zajema oblikovanje logotipa, ki bo predstavljal področje enakosti spolov na splošno in izdelavo osmih podob za posamezna vsebinska področja.

Rešitev


V rešitvi smo se namenoma izognili ustaljeni in splošno prepoznavni ikonografiji, ki nakazuje na spol. V ospredje zato raje postavimo človeka z njegovim znanjem in osebnostjo ne glede na spol. Spol je sekundarnega značaja, saj je ravno delitev na spol problematična. Razlike med spoloma dejansko obstajajo, mnenja smo le, da teh ni potrebno komunicirati. Osnovni gradnik znaka je tako ikonična upodobitev posameznika - človeka, ki ga ne determinira spol, temveč njegova enakovredna prisotnost v družbi. Tako nagovarjamo družbo, ki jo je potrebno ozavestiti.

KD / Marko Miladinović
AD & D / Darko Miladinović
Vodja projekta: Nataša Radosavljević